top of page

DİJİTAL OKURYAZARLIK PROJESİ

Günümüzde dijital kanalların kullanımı hızla artmaktadır. İnternet'in hayatımıza girmesi ile birlikte günlük yaşantımızda çok şey değişti.Dijital okuryazarlık ve medya okuryazarlığı günümüzde sanal ortamları kullanabilmek adına büyük bir önem taşımaktadır. Medya kelime anlamı ile içeriği çok geniş bir alandır. Medya içerisinde bilgi edinme, bilgiyi üretme, bilgi paylaşma,eğitim medyası, görsel okuryazarlık, haber okuryazarlığı,sağlık medyası, sosyal ağlar, satış pazarlama medyası ve benzeri gibi sınırsız medya içeriğinden bahsedilmektedir.Dijital okuryazarlık medyayı nitelikli bir şekilde kullanmayı hedeflemektedir. Okuryazarlık kelimesi ilk olarak akla okuma, yazma , konuşma ve dinleme becerilerini getirirken, dijital okuryazarlık ise gerçek ve sanal ortamda sunulan verilere istenilen amaçlar doğrultusunda ki bilgiye doğru bir şekilde ve doğru bir yöntem ile verimli şekilde erişmeyi, kullanmayı ifade etmektedir.
Projemizin genel hedefinde yapılacak olan faaliyet alanları ile yetişkin bireylerin dijital medya okuryazarlık seviyesinin yükseltilerek toplumsal ve aile içi iletişim kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.
Ana faaliyet olarak dijital okuryazarlık eğitimi veren eğitmenlerin Avrupa standartlarında dijital medya okuryazarlığı eğitimi alması ve beraberinde etki ve yaygınlaştırma için yetişkin bireylere verilecek kurs ile yetişkin bireylerin dijital ortamları verimli kullanma oranlarının yükseltilmesi yer almaktadır. Faaliyet alanlarımızın içerisinde eğitmenlerimizin dijital medya okuryazarlığı hususunda öğrenme ve öğretme kalitesinin arttırılması, yeni öğrenme  metot  ve  araçlarının  yetişkin eğitiminde nitelikli kullanılması yer almaktadır.

Erasmus Plus kapsamında kabul olunan DİJİTAL OKURYAZARLIK projemizin Finlandiya akışı sonrasında yaygınlaştırma çalışmaları yapıldı. Yaygınlaştırma kapsamında; Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halk Eğitim Merkezlerinde Dijital okuryazarlık eğitimleri verildi.

bottom of page