Bir Nefes Sıhhat Derneği
Eğitimleri

Bir nefes sıhhat derneği hayat boyu öğrenmeyi, Van Tuşba, İpekyolu ve Edremit halk eğitim merkezleri ile yaptığı protokol çerçevesinde yürütmektedir. Bu kapsamda yetişkinlere yönelik, Dijital kanalları Kullanma(sosyal medya kullanma, e-ticaret, siber güvenlik, tüm kamu alanındaki uygulamaları kullanma, faydalı uygulamalara erişim) aile içi iletişim , ebeveyn sorumlulukları, mülteci adaptasyon kursu, işsizliği azaltmaya yönelik(mesleki eğitimler, staj yaptırma, cv oluşturma, iş adamlarıyla buluşturma), okuma yazma kursları, kodlama eğitimi, toplum ve temiz çevre konulu toplum çalışmaları, gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Dernek, bu çalışmalarını kurslar, seminerler, toplantılar, grup çalışmaları, gönüllülük faaliyetleri, il içi il dışı gezileri, akran kaynaşması, kendi alanlarında yapılan yarışmalar, paneller ve sivil toplum-kamu işbirliği çerçevesinde yürütmektedir. bu kapsamda, yetişkinlerin bireysel, sosyal ve beceri gelişimlerine katkı sunulmaktadır.

Çalışma Grubu ve Profili

Bir nefes sıhhat derneği; 18-59 yaş aralığında bulunan özellikle dezavantajlı bireyleri kapsamaktadır.

Derneğimizin belirlediği profil:

İlimizde bulunan ve herhangi bir nedenden dolayı örgün eğimine devam edemeyen bireyler,

Kırsal alanda yaşayan ve herhangi bir eğitime erişemeyen bireyler,

Dezavantajlı bireyler, Sosyal hayata katılamamış ve sosyalleşme becerileri gelişememiş bireyler, İstihdam alanında mesleki eğitimleri alamamış ve yetkin olmayan bireyler, Hayat boyu öğrenmeyi devam ettirmek isteyen tüm bireylere hitap etmektedir.

Sağlık haklarını edinememiş ve bilinçlenememiş bireyler.

Bir nefes sıhhat derneği hayat boyu öğrenmeyi yetişkinlere, Van Tuşba, İpekyolu ve Edremit halk eğitim merkezleri ile yaptığı protokol çerçevesinde yürütmektedir. Protokol çerçevesinde verilen sertifikalar ile yetişkinlerin iş hayatına atılmalarına öncülük edilmektedir.

Yaptığı Projeler

• Ab Bakanlığı Ulusal Ajans ‘’Dijital Okuryazarlık’’